EHDOKAS

KOULUTUS JA TYÖELÄMÄ

Olen 22 -vuotias Joensuulainen. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa kolmatta vuotta erityisopettajaksi. Samalla saan luokanopettajan ja erityisluokanopettajan pätevyydet. Sivuaineena olen aloittanut opiskelemaan hallintotiedettä.

Koko opintojeni ajan olen tehnyt töitä varhaiskasvatuksessa. Tänä aikana olen päässyt työskentelemään yli 10 eri päiväkodissa ja esikoulussa. Samalla olen tutustunut satoihin lapsiin ja heidän perheisiinsä.

Työskentelyn ja opiskelun yhteydessä olen nähnyt, kuinka yhteiskunnallinen tilanne heijastuu lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Esiin on noussut monia akuutteja huolenaiheita, joihin olisi syytä etsiä ratkaisuja valtion tasolta saakka. 


HARRASTUKSET

Vapaa-ajallani harrastan paljon ja teen vapaaehtoistyötä useissa eri järjestöissä. 

Olen ollut partiolainen 7-vuotiaasta saakka. Partio on tarjonnut minulle lukuisia kasvunpaikkoja, ja opettanut ottamaan vastuuta itseni lisäksi myös muista. Samoin partiosta olen saanut kipinän vaikuttamista ja päätöksentekoa kohtaan. Vielä nykyäänkin ohjaan kahta sudenpenturyhmää, joihin viikoittain osallistuu noin 30, 7–11 vuotiasta lasta. Partion myötä luontosuhteeni on vahvistunut, ja nautinkin nykyään paljon ympäristössä liikkumisesta

Suomen punainen risti on tarjonnut minulle toisen loistavan harrastuksen. Olen mukana Joensuun ensiapuryhmässä, ja sitä kautta päivystän esimerkiksi suuremmissa tapahtumissa ja laskettelurinteissä. Huolenpito ja auttaminen ovat osa minua, ja pääsen toteuttamaan niitä tässä tehtävässä.


POLITIIKKA

Kiinnostuin politiikasta ja vaikuttamisesta jo yläkoulussa. Tällöin asetuin ehdolle nuorisovaltuustovaaleissa, ja tulin valituksi nuorisovaltuuston varajäseneksi. Seuraavalla kaudella hain mukaan uudestaan, ja pääsin puheenjohtajan tehtävään. Nuorisovaltuustoaikana toimin myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan nuorena neuvonantajana. 

Kun nuorisovaltuustokausi oli päätöksessään aktivoiduin puoluepoliittisesti. Olin liittynyt SDP:n jäseneksi jo 15 vuotiaana, mutta toimintaan ryhdyin  mukaan hieman myöhemmin. Sittemmin toimin myös puolueosaston johtokunnassa useamman vuoden

Kun ikä antoi myöten, päädyin ehdolle kunnallisvaaleihin. Tulin valituksi kaupunginvaltuustoon puolueeni nuorimpana ehdokkaana Joensuusta.